12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Костов: Всичко на границата е наред. Строежът на оградата може да приключи скоро

Няма миграционен натиск при българо-турската граница. Това обяви на извънреден брифинг в Бургас главният секретар на МВР, Георги Костов. Според него, изграждането на съоръжението може да приключи до края на тази година.

„Строежът върви, много тежък е релефа. Това е много голям труд, който фирмите там извършват – в една непристъпна гориста местност”, обясни той. Главният секретар се е срещнал с граничарите от Елхово и Малко Търново. По тяхно уверение, обстановката на границата ни с Турция е спокойна и притеснения не бива да има.

Костов отхвърли опасенията, че след размириците в Турция, може да се стигне до струпване на големи групи бежанци на българо–гръцката граница с думите: „Там имаме не повече от 300 пробива. След приключване на наказателните производства срещу влезлите нелегално в страната ни, те биват връщани в гръцките бежански центрове, където трябва да бъдат. Процедура, която трая не повече от 24 часа. Обстановката там не е сложна.”

Костов обхожда с катер на Гранична полиция Южното Черноморие след разпореждане на премиера Бойко Борисов. Обект на наблюдение са евентуални нелегални мигранти и незаконна дейност на рибарски кораби. На въпрос, възможно ли е страната ни да бъде подложена на миграционен натиск по море, Костов отговори, че това би било трудно, предвид изградените съоръжения за мониториг.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук