10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Коцето Калки идва на фестивала „Жреци на музите” по Южното Черноморие

Коцето Калки ще бъде гвоздеят в програмата на рокконцерта в рамките на фестивала „Жреци на музите“.  Проявата ще събере талантливи млади певци, инструменталисти, танцьори и актьори за десет дни по южното ни черноморие. От 20 до 30 август на открити сцени на площадите на Царево, Лозенец, Китен, Приморско и Синеморец ще се провеждат традиционните микс-концерти, които ще представят изпълнители от различни жанрове. Традиционната рок вечер ще взриви Царево на 27 август от 19 часа.gunpowder.jpgОсвен Коцето Калки, който ще зарадва почитателите си в морския курорт с изпълненя на свои хитове, любителите на рока ще могат да видят и групите GUNPOWDER, Rocco e Freddy, „Bad Memory“ от Сърбия и др.

Група „Bad Memory“ е сформирана в края на 2004 г. В Пирот. Групата е наречена на името на първата си песен „Loše sećanje“. Музиката им е на основата на хард рок с примеси на други стилове. Групата има многобройни участия предимно в югоизточна Сърбия. На фестивала Peace Fest музикантите са свирили като подгряваща група на звезди като Глен Хюз и Джон Лоутън.

Rocco e Freddy се събират през септември 2010г. Членовете и са дорбе познати на публиката от София Ска Скинс, Sub Zero Farm и Бразз Асоциация и те са:

Krazz Dzanev – вокал

Владислав Добрев – китара

Цветомил Милчев (Гадния Цецо от Враца) – бас

Еленко Петров (Lenkish Drums) – барабани

Кирил Зафиров – тромбон

Тодор Бакърджиев – тромпет

Димитър Бакърджиев – саксофон

Групата твори много мелодични парчета в стиловете ска, реге, рокстеди и дори хип-хоп. Rocco e Freddy правят своят дебют през юни 2011 като подгряваща група на френските ска-легенди Skarface!

Група GUNPOWDER е създадена през лятото на 2005 година в читалище „Захари Стоянов“ в Русе с първи членове Тодор Мицов – вокал, Иван Стойчев – бас китара, Хари Бояджиев – китара и Богомил Енчев – барабани. В последствие към тях се присъединява Ирина Бурмова – пиано. След няколко промени в състава на групата, в края на 2008 година местата на вокалиста и барабаниста се заемат от София Петрова и Ивайло Запрянов. През годините групата прави доста самостоятелни концерти и  участия в русенските клубове, както и в други градове в България. Тя е домакин и на станал вече традиционен фестивал в Русе Green rock fest. Групата участва в предаването на телевизия СКАТ „Карай да върви, това е блус“ на Васко Кръпката през 2009 година. В момента GUNPOWDER свири активно и работи по записването на първия си албум с авторски песни.bad-memory.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук