16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Крадец от Бургас, натъпкал чаршаф в устата на жертвата, ще лежи 3,6 г. в затвора

Наказание 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг затворнически режим, ще изтърпи Андон Николов от Бургас. Условно наказание 2 години лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок получи неговия съучастник Костадин Желев. Наказанията са им наложени с одобрено от Окръжен съд – Бургас споразумение.

На 2 юни, тази година, Николов и Желев извършват кражба от  жилище в Бургас. Те крадат шушляково яке , портфейл от изкуствена кожа и парична сума в размер на 300 лв., всичко на общ размер на 321 лв.  Осъдените са извършили кражбата като са употребили сила. Душили  с ръце собственика на жилището, нанесли му удари по лицето, съборили го върху легло и му натъпкали чаршаф в устата. Николов е действал в условията на опасен рецидив.
 Пред Окръжен съд – Бургас двамата признаха вината си заявиха, че искат сключеното между тях и Окръжна прокуратура – Бургас споразумение да бъде одобрено. Те не желаят делото им да се гледа по общия ред и приемат правните последици на споразумението на влязла в сила присъда.
Окръжен съд – Бургас постанови да бъдат отнети в полза на държавата средството, послужило за извършване на престъплението – кухненски нож с обща дължина 29 см и дължина на острието 17 см.  Актът на съда е окончателен.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук