9.3 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Крадци от автомобили ще ходят на курсове за професионална квалификация

Наказание пробация с три пробационни мерки, включително включване в курсове за професионална квалификация, наложи Районен съд – Бургас на двама млади мъже, извършили кражби от три автомобила. Минчо Минчев и Стоян Георгиев ще полагат подписи пред пробационен служител и ще се явяват на задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 7 месеца.

арестНаказанията са наложени с одобреното от Районен съд – Бургас споразумение за решаване на наказателното им дело. С него Минчев и Георгиев се признават за виновни в това, че за времето от 1 ч. до 7 ч. на 28.10.2013 г. на паркинг в гр. Бургас, при условията на продължавано престъпление в съучастие, като извършители, чрез повреждане на прегреда, здраво направена за защита на имот – разбита ключалка и чрез използване на техническо средство, неустановено по вид за отваряне на ключалките на автомобили, отнели от „Опел Астра“, „Рено 19“ и „Фиат Улисе“, собственост на три лица, вещи на обща стойност 1241,61 лв.

Районен съд – Бургас допусна делото да приключи по този ред като взе предвид направеното от обвиняемите самопризнание и изявлението им, че доброволно са подписали споразумението и разбират последствията му на влязла в сила присъда.

Решаващият съд прецени, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри, като прекрати наказателното производство срещу Минчев и Георгиев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук