13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

„Крайезерна“ пое транзитния трафик, движението в Бургас вече е по-спокойно

Транзитният трафик към Южното Черноморие вече е изведен от вътрешността на града след като вчера бе пуснато движението по реконструираната улица „Крайезерна“.

Превозните средства се отклоняват вдясно още от първото кръгово при влизане в Бургас, което се намира до Университета „Проф. д-р Асен Златаров“. Оттам потокът преминава по бул. „Проф. Яким Якимов“, през пътен възел „Запад“, а от него вляво се включва по „Крайезерна“ и достига до пътния възел при надлез „Владимир Павлов“ и бул. „Тодор Александров“.

Трасето на обходния маршрут има по две платна за движение в двете посоки, което в максимална степен облекчава бързото и удобно придвижване на автомобилите и товарните камиони без да изчакват на светофари и кръстовища, както беше досега.

Експерти от Община Бургас, представители на строителната фирма и проектантите на обекта направиха обход на ул. „Крайезерна“, за да установят на място как се осъществява движението по отсечката.  Сред тях бяха заместник-кметовете Руска Бояджиева и инж. Чанка Коралска.

„Това, което видяхме, е, че трафикът в града е разтоварен, ул. „Одрин“ също. От снощи и особено от тази сутрин основният трафик е поет от улица „Крайезерна“. Последният слой на пътя е от модифициран битум, което означава, че настилката е много по-здрава и износоустойчива от обикновения асфалт, обясни ръководителят на проекта инж. Жечо Петров – директор на дирекция „Строителство“ в Община Бургас.

„За улеснение на водачите са поставени необходимите информационни табели, има стрелки, допълнителна маркировка на платното за движение, която оказва посоката за Созопол. Така водачите ще се ориентират по-лесно“, каза Иван Гюлев – началник на отдел „Безопасност и организация на движението“ в Община Бургас.

Преминаването по новото трасе спестява време на водачите. Досега те преодоляваха маршрута по булевардите „Стефан Стамболов“, „Струга“ и „Тодор Александров“ за 20-30 минути. Придвижването по обходния път отнема не повече от 10-12 минути при спазването на всички правила за движение, допълни Гюлев.

В първите дни след пускането на движението по ул. „Крайезерна“ патрули на Пътна полиция ще помагат на водачите да се ориентират по-лесно как да преминават по обходния маршрут.

Реконструкцията на ул. „Крайезерна“ е извършена по проект „Обновяване на градската жизнена среда в северна промишлена зона и южна промишлена зона“, по Договор № BG16RFOP001-1.004-0002-C01, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук