25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Кризата в Украйна налива милиони в Бургаско

Гражданската война в Украйна и тежкото напрежение с Русия поднесоха хубав подарък на родните черноморски градове. През това лято се очертава приливна вълна от круизни туристи, които пристигат у нас с големи лайнери. Част от тях вече са акостирали в Бургас, Варна и Несебър.

morska gara Burgas

Само за Бургас се очаква да пристигнат 26 кораба, които ще стоварят около 30 хиляди туристи. Това е огромно число за града, който доскоро въобще не фигурираше в маршрутите на този тип туристически обиколки. Сега обаче картината се променя. 

До миналата година основните направления на круизните лайнери бяха Одеса и Ялта

От време на време те спираха в Несебър и Варна. Бургас беше подминаван и пренебрегван. През това лято кризата между Русия и Украйна ще влее около 6 милиона евро в местната икономика и бизнес. Изчисленията са на базата на средните стойности на разходите на чужденците при спирка на родно пристанище. Справките показват, че те харчат около 200 евро на човек, пише 24chasa.bg  При очаквани 30 хиляди пасажери това означава, че около 6 милиона евро ще излязат от джобовете на чужденците и ще отидат в местните търговци, заведения, магазини, увеселителни паркове и др. Сума, повече от прилична дори за град като Бургас. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук