13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кризисен център в Несебър предлага храна и подслон в студа

След като метеорологичната обстановка в Община Несебър се влоши в средата на миналата седмица, организацията на Българския червен кръст в града, с помощта и подкрепата на Общинска администрация, заработи като кризисен център. В него всеки нуждаещ се получава ежедневно топла и питателна храна, кафе и чай, топли дрехи и помещение, в което да се нахрани и отдъхне от сковаващия студ навън.

 

Освен с храна, подслон и дрехи, БЧК и Община Несебър се стремят да помагат на нуждаещите се и по всякакъв друг начин с оглед на лошото време, минусовите температури и силния вятър през изминалите няколко дни. Така във вчерашния ден две бедстващи семейства бяха подпомогнати с дърва за огрев, тъй като към този момент те не разполагаха с такива.

От името на благотворителната организация Виолета Георгиева, представител на несебърските червенокръстци, изказа благодарност към общинските съветници Костадин Нищелков и Пенко Пенчев, благодарение на които материала за огрев беше осигурен и доставен до домовете на хората, като не пропусна да благодари и на Община Несебър за непрестанната помощ, която оказва. Тя сподели още, че всички с общи усилия ще продължат да осигуряват храна, дрехи, топли напитки и всичко което е необходимо, за да се помогне на нуждаещите се жители на Община Несебър.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук