14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Критично остава състоянието на зверски пребития Йордан

Състоянието на 2-годишното дете, което бе зверски пребито от мащехата си, остава критично. Малкият Йордан е в кома в отделението по реанимация на Бургаската болница. Лекарите продължават да следят отблизо състоянието му.

 

Припомняме, че детето постъпи в лечебницата, след побой нанесен му от 23-годишната Ганка Димитрова, която живеела на семейни начела с баща му в айтоското  село Дрянковец . Йордан е със счупен череп, няколко счупени ребра и жестоки синини по цялото тяло. От направените изследвания до момента е установено, че има мозъчен оток, подкожен хематом  в лява темпорална област и десния бъбрек.

Жената го налагала с дръжката на метла. Пред униформените обяснила, че настоящата й бременност я докарала до нервна криза, а малкия не я слушал и затова го набила. От медицинските прегледите обаче стана ясно, че жената е упражнявала системен физически тормоз върху невръстния Йордан.

По случая вече работят и полиция и отдел „Закрила на детето”. Междувременно стана ясно, че вече е образувано досъдебно  производство срещу неизвестен извършител за побоя на детето. Все още обаче няма обвинения по делото. Свидетелите се разпитват, а доказателствата се събират. Случаят остава в ръцете на районните прокурори в Айтос.

Бременната Генка  вече е освободена от ареста  след като бе задържана за 24 часа. 23-годишната тарторка  има още две деца – на 8 и 4 години. Остава да очакваме състоянието на пребития Данчо да се стабилизира. Ако здравословното му състояние позволява, ще бъде настанен в социална институция или евентуално в приемно семейство.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук