14.3 C
Бургас
петък, април 26, 2024

КСТ Поморие завоюва Купа Бургас 2015

Танцьорите от Клуб по спортни танци Поморие станаха носители на Купа Бургас 2015. Поредното отличие бе спечелено по време на юбилейното 30-то издание на Международния турнир по спортни танци в Бургас. Турнирът е една от емблемите на тези състезанията у нас и участие в него взеха 270 танцови двойки от Европа и Азия.

Най-добрите състезатели на България и претенденти в топ 10 на световната листа се изправиха срещу танцьори от Австрия, Германия, Сърбия, Полша, Гърция, Швейцария, Латвия, Албания, Естония, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Азербайджан и Русия. Представянето на двойките от Поморие бе изключително добро. Шампионите на България за 2015 г.– Давид Абрашев и Нанси Панайотова завоюваха първите места на “Latina” (La) и “Standard” (St) при деца над 9 години. В групата до 11 години те се класираха на 5-то място в La и 6-то място в St.

За Данила Жиличев и Александра Генчева бяха определени седмите места и в двете категории.

Стилиян Николов и Гергана Велкова заеха 4-то място на La и 3-то място на St. Тяхната двойка достигна до полуфинал на стандарт и зае 12-та позиция.

В полуфинал се класираха също Борис Савов и Карина Венева, като станаха 12-ти на La и 10-ти на St от общо 27 конкурентни двойки.

При юноши младша възраст тандемът Захари Миланов и Памела Стойкова зае 3-то място на St и 2-ро на La.

Двойката на Дейвид Йовчев и Елена Севастиянова се изкачиха до 8-мо и 9-то място в полуфиналите съответно на St и La.

При младежите Георги Енчев и Десислава Трифонова станаха четвърти на „La”.

Успоредно с Международния турнир, бе проведен и Национален турнир по спортни танци. Там представителите на Поморие Стилиян Николов и Гергана Велкова застанаха на най-горното стъпало в група 9 Е. Второ и четвърто място в 11 D окупираха съответно двойките Данила Жиличев – Александра Генчева и Борис Савов – Карина Венева. Днес шампионите от КСТ Поморие потеглиха за Хърватия, където на 12 и 13 септември ще се борят за призовете в Международния турнир по спортни танци на остров Новалия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук