14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

КСТ „Поморие” – първи в България и Европа

Високите успехи в спорта не подминаха КСТ „Поморие” и през месец октомври. Под ръководството на своите треньори Н. Абрашев, Я. Вълчев, М. Апостолова и Д. Вълчева, танцьорите постигнаха изключителни резултати както на родна земя, така и отвъд пределите й.

Началото бе поставено на Държавния турнир за Купа България в Сливен, където двойката на Станислав Младенов и Изабел Иванова се класира на първо място в клас 15С и завоюва сребърен медал при юноши старша възраст на St.

След множеството златни медали в българския шампионат, състезателите на „Поморие” направиха поредния си пробив на европейските класации. При оспорвана надпревара в хърватския град Новаля, спортистите ни се завърнаха с 1 бронзов и 1 сребърен медал за двойката на Стилиян Николов и Гергана Велкова и с 2 златни медала за Георги Енчев и Десислава Трифонова.

спортни танци помориеСедмица по-късно Георги и Десислава триумфираха в Тирана, Албания и отново се окичиха със златни медали, заемайки първото място при юноши старша възраст.

В същия период Никола Илиев и Радина Бакърджиева влязоха в танцова битка в Турция и се класираха на четвърто място при юношите младша възраст и пето място в старша.

В края на октомври клубът на Поморие отпътува за Букурещ, Румъния, където се състезава с повече от 30 двойки във всеки клас. Въпреки силната конкуренция в отделните серии, Давид Абрашев и Нанси Панайотова успяха да спечелят третото място на La и станаха четвърти на St при по-големите деца до 11 години. Стилиян Николов и Гергана Велкова достигнаха до полуфинал, благодарение на изключителното си представяне.

За пореден път състезателите и треньорите от Клуб по спортни танци „Поморие” доказаха, че техният дух, усърдна работа и постоянство са съизмерими с тези на спортистите в световен мащаб.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук