13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Кукери и протестиращи се сляха на Сирни заговезни в Бургас

Протест срещу монополите и кукерско шествие белязаха неделния ден на Сирни Заговезни в Бургас. Кукерската дружина  от Меден Рудник предизвика по-голям интерес  в студения неделен ден от поредния протест срещу монополите. Двете шествия за малко се засякоха пред сградата на общината и бяха разделени от полицаите, за да не се смесят и да не стигне до непредвидени инциденти. Протестиращите, които бяха не повече от 100 души, приканиха наблюдаващите кукерските игри да се присъединят към тях с възгласи „Елате с нас, протестът е за вас”, но останаха неразбрани.

Кукерите се събраха първо на входа на Морската градина. От там те преминаха по ул. „Богориди” и с ритуален танц  гонеха злите сили. Кукерското шествие спря на площада пред общината, където показа ритуала заораване и сеитба.

Протестиращите срещу монополите отново се обявиха за разваляне на договорите с енергоразпределителните дружества и призоваха да не се завеждат дела срещу хората, които са отказали да си платят сметките.  Отново се чуха гласове за свикване на Велико Народно събрание и промяна на политическата система. Протестиращите за пореден път се обявиха и срещу приватизацията на БДЖ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук