24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Кулинарен фестивал в Бургас

На 14 май гр. Бургас ще бъде един от седемте български градове – домакини на първия по рода си Международен Кулинарен фестивал – “България посреща вкусовете на света”. Фестивалът се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 18 чуждестранни посолства у нас, с цел кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъде събрано по едно и също време в България. Всеки от седемте градове домакини, ще представя България пред света с типичните за града и региона вкусове и традиции!

На 14 май, в 11 часа представители на местната власт, посолства и партньори на инициативата ще открият събитито в Мall Galleria Бургас и заедно с бургазлии и гости на града ще се включат в първото по рода си гурме събитие от такъв мащаб. Посетителите на фестивала, който гостува в Бургас в рамките на един ден ще могат да се насладят както на специална селекция блюда от националната кухня на различните държави, така и да си припомнят неподправения вкус на традиционни български ястия. Ще има дегустация на вина и музикална програма с участието на ПФА „Странджа“, Бургаски духов оркестър, детски фолклорен ансамбъл „Радост“ и детски народен хор „Трепетлика“ към Общински детски комплекс -Бургас.

По време на фестивала в Бургас известни майстор-готвачи от САЩ, Унгария, Полша, Израел, Индия, Румъния и Мексико ще демонстрират на посетителите неповторимите си кулинарни умения. Местни винарни и производители ще презентират своята продукция по време на целия ден на фестивала, а гостите ще имат възможността да дегустират неповторимите вкусове на Бургас.

Гостите ще имат възможност да закупят специално изработени от децата на Бургас сувенири, а приходите от благотворителния базар, както и средствата от символичната входна такса в размер на 3 лв. ще бъдат предоставени в подкрепа на Общинския фонд за семейства с репродуктивни проблеми в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук