13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Кунева иска дебат с Дончев, Станишев и Калфин за евровота

Водачът на евролистата на Реформаторският блок Меглена Кунева заяви в Бургас, че ще иска дебат с останалите проевропейски политически партии. Кунева кани  водачите на листите за Европейски парламент Томислав Дончев/ ГЕРБ/, Сергей Станишев/БСП/ и Ивайло Калфин/АБВ/, за да бъдат обсъдени проблемите на България и как те могат да бъдат решени чрез ЕС. Основните теми са образование, икономика и индустриализация, посочи лидерът на Движение „България на гражданите”.  

 

RB_Burgas_270314Меглена Кунева каза още, че не случайно след старта на предизборната кампания на Реформаторския блок в събота, първият град, който посещава е Бургас. „За мен приоритет остава образоването, а Бургас е университетски град и тук ще изнеса лекция на тема „Европа – ползи и перспективи”. Освен това Бургас извлече максимални икономически ползи от членството в Европейския съюз.” , посочи Кунева. „Европейския съюз е най-големият инвеститор в България, а тези средства съм ги договорила аз”, допълни водачът на евролистата на Реформаторския блок. По думите на Кунева резултатите на изборите за европарламент ще бъдат първия тест за Реформаторския блок. „Реформаторският блок ще го има, ако се представим добре, в противен случай ще се поставят на карта много неща”., каза Кунева. Тя не се ангажира с прогнози колко депутата ще имат в ЕП и каква ще бъде избирателната активност. „При всички случаи активността ще бъде по-ниска от тази на националните избори, но това ще бъде и тест дали ще има предсрочни парламентарни избори.”

Меглена Кунева каза още, че на местните избори Реформаторския блок ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас. „Ако видите случайно прелетял ангел, дайте го насам”.

На брифинга присъстваха още Тома Биков от Изпълнителния съвет на „Движение България на гражданите“, Георги Митев- предс. на предизборния щаб на Реформаторския блок в Бургас, Костадин Марков- зам. предс. на СДС Бургас, Живко Табаков- общински председател на Движение „България на гражданите” в Бургас и други представители на Реформаторския блок.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук