13.8 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Кунева няма да е депутат, преференцията прати Малинов в ЕП

Вторият в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов измести първата Меглена Кунева след преброяване на преференциалния вот, съобщиха от Централната избирателна комисия.

Така единственото евродепутатско място на дясното обединение ще бъде заето не от лидера на „България на гражданите”, а от зам.-председателя на ДСБ.

KunevaСпоред данните на ЦИК при 85% обработени протоколи, 36 000 души са подкрепили Светослав Малинов, а 20 000 – Кунева и по този начин става факт първото пренареждане на кандидат-евродепутатска листа, посочва BTV.

РБ водиха цялата си предизборна кампания около това нововъведение в Изборния кодекс, като както първата в листата Меглена Кунева, така и говорителят Радан Кънев подчертаха на няколко пъти, че ще продължат съвместните си действия, без значение от това кой кандидат ще се окаже по-предпочитан от гласоподавателите.

Самият Малинов се ползваше и с подкрепата на създателя на ДСБ и бивш премиер Иван Костов. Новината обяви във Фейсбук настоящият зам.-председател на тъмно сините Петър Москов

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук