14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Кунева поиска единна национална регистрация на Реформаторския блок за вота

Движение „България на гражданите” ще предложи на коалиционните си партньори от Реформаторския блок единна национална регистрация за местните избори. Това решение е взето на разширен национален съвет, който се проведе в Бургас, съобщи лидерът на партия Меглена Кунева. Това означава, че партиите в блока ще се явят заедно на местния вот в цялата страна.

Burgas DBG_190415Движение България на гражданите първата партия от Реформаторския блок, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот и очаква в рамките на месец да се подпише коалиционно споразумение за единно явяване на изборите.

Меглена Кунева- председател на ДБГ:” Единна национална регистрация на езика на изборите означава да заключиш коалицията на национално ниво. Това означава, че нито една от партиите не може да се явява никъде в страната извън национално регистрираната коалиция Реформаторски блок. Тоест, ако някой в съответното населено място иска да се яви отделно няма да се яви нито с марката Реформаторски блок, нито с марката СДС, нито с марката ДБГ и т.н. ”.

Разширеният национал съвет е избрал и предизборен щаб на Движение България на гражданите, в който влизат тримата заместници Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Настимир Ананиев. До 15 май е срокът за номинациите за кметове, а до 20 май за общински съветници.

Найден Зеленогорски- зам. председател на ДБГ:” Амбицията на РБ е да спечели между 5 и 7 областни центъра и между 40 и 50 малки и средни общини и райони, защото както знаете ще има и избори за районни кметове-24 са районите в София , 5 във Варна и 5 във Пловдив. Така че амбициите ни са да увеличим с 50% това, на което стъпваме в момента. „

Според Движение България на гражданите предложението за единна национална регистрация за месния вот е стъпка напред в консолидацията на партиите в Реформаторския блок , която трябва да доведе до крайния резултат- превръщането на коалицията в единен политически субект. Кунева и припомни, че движението обяви Пътна карта за консолидация на Блока още през месец декември 2014 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук