15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Кунева: Пътна карта ще очертае стъпките за развитие на Реформаторския блок

Движение България на гражданите ще предложи „пътна карта“, която да начертае стъпките, които трябва да извърви Реформаторския блок, за да се превърне в успешен и престижен политически проект. Това решение е взето на състоялата се в Бургас кръгла маса на тема: А сега накъде? Реформи и реформатори.

Зам. председателят на ДБГ проф. Даниел Вълчев каза, че е важно да се отговори на въпроса, на кого и защо е нужен Реформаторският блок и има ли недоверие в коалцията.  kuneva burgas 30 11 2014„За никого не е тайна, че в Реформаторския блок , от време на време, има някакво прехвърчане на искри , големият въпрос е как да ги преодолеем . Затова се опитахме да начертаем една „пътна карта“ , тоест какви стъпки трябва да извърви Реформаторският блок, за да се развие като успешен и политически престижен проект .Трябва да бъдат направи стъпки към по-добра комуникация и да видим как да възстановим работата на основните органи на Реформаторския блок. От там да се повиши доверието в коалицията и да начертаем какво предстои за в бъдеще. Ние отдавна говорим, че Реформаторският блок трябва да върви към единна политическа формация, честно е да кажеш, кой какво разбира под политическа формация .”, заяви Вълчев.

kuneva burgas 1 30 11 2014По думите на Меглена Кунева трябва да се види учредителното споразумение, което е основа на общо съществуване на Реформаторския блок , дали отговаря на етапа, на който се намира коалицията, и да се започне да се работи по него. Ако трябва да се направи ревизия на документа, той трябва да бъде подписан от лидерите на 5-те партии. Кунева напомни също, че трябва да се отговори на въпроса как ще продължи да съществува Гражданският съвет и под каква формула, да се възстанови работата на Изпълнителния съвет и да се реши с каква честота трябва да се събира председателския съвет. „България на гражданите сме последователни привърженици на правилат,а това е гаранция, че няма да има двойни стандарти. Пътната карта, трябва да бъде съпроводена със срокове , защото има местни избори за които трябва да знаем как се явяваме.”, заяви Кунева.

BG burgas 1От ДБГ предлагат в Реформаторския блока да започнат много интензивни разговори, за това как да функционират по-добре органи на управление в коалицията и как да се върви към Съюзен конгрес.

По думите на Даниел Вълчев, ако се избере лидер на Реформаторския блок то той трябва да отговаря на няколко условия, на първо място предвидимост на поведението , на второ място да има изградено чувство за баланс, на трето място да оценява хората по това какво правят и какво представляват , а не дали са ти стари съпартийци .

„ Рано или късно тази формация ще има единен лидер, въпросът е дали сме готови и дали такъв се е родил, защото лидери не се избират , а лидер се става.”, коментира Вълчев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук