25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Купили мотора на 22-годишния Велико от Несебър месец преди катастрофата

Мотоциклетът „Жилера Пиаджо”, с който 22-годишният Велико Попов предизвика тежка катастрофа в петък привечер в Слънчев бряг, му е бил купен като подарък от семейството около месец преди инцидента, разказаха хора от Несебър, пише 24 часа.

Младежът обаче трябвало да не го кара, докато не се сдобие отново с отнетата си книжка, но не издържал на изкушението.

Според информацията на МВР Велико Попов е неправоспособен водач, без да се уточнява дали е притежавал свидетелство за правоуправление.

По документи мотоциклетът, от който не е останало почти нищо, се води собственост на мъж от Камено. Най-вероятно сделката не е била официално оформена. 

Край останките от моторите има две каски – вероятно на водачите. Вторият загинал – Васил, е бил без каска. СНИМКА: Елена Фотева

 

На 3 април около 17.15 ч. Велико е карал зад друг мотоциклетист, управляващ „Хонда”, по главната алея на Слънчев бряг, но е нарушил дистанция и е връхлетял върху него. Хондата се удрила в движещия се пред нея опел, а Велико и спътникът му 18-годишният Васил Вълчев изхвърчат от мотора и се блъскат в движещия се в обратна посока „Форд екорт”.  Васил е и без каска. Инцидентът е фатален и за двета момчета.

Заради смъртта на млади хора и двойното погребение точно на Цветница в Несебър отново се заговори за старото проклятие, свързано с кражба на чудотворната икона „Черната Богородица”. Според старите жители на полуострова била е открадната не самата икона, а златния й обков. По-късно той бе заменен със сребърен.

След поредица трагични инциденти все с млади хора почернени майки потърсили съдействие от предприемачите Динко и Йордан Диневи за изработване на копие на иконата „Иверска Св. Богородица” от грузински майстор. Днес и двете икони на Божията майка са в храма „Успение Богородично” в Стария град.

Местна жена, която е известна със своите свръхестествени способности, е казала наскоро, че за да се сложи край на проклятието, в Несебър трябва да забият камбаните на три църкви. На полуострова има един действащ християнски храм „Успения Богородично”, втори се строи в кв. „Черно море”. В новата част на града църква няма.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук