16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Куриоз на „Лесово“, сгорещиха страст на кристали

Митническите инспектори на Лесово разкриха куриозен случай на контрабанда. Иззети са 12 бутилки българска марка мастика, облепени с тиксо по краката и около кръста на две жени на 30 и 42-годишна възраст. Нарушителките са български гражданки от Ямбол, съобщават от Агенция Митници. Те са пътували с лек автомобил с българска регистрация от България към Турция. 

grreporters.info

На граничния митнически пункт в Лесово шофьорът на колата и двете му спътнички са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При последвалата съвместна проверка със служители на Гранична полиция, митническите инспектори установяват, че телата на двете жени са облепени с по 6 бутилки мастика. Нестандартният опит за контрабанда е извършен вероятно с цел продажба на мастиката в Турция, където цената на сходната анасонова ракия е четирикратно по-висока.

Срещу двете дами са съставени актове за нарушение на Закона за митниците. Досега при опити за контрабанда в подобни „тайници“, митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново са откривали облепени цигари, изделия от злато и сребро и дори живи папагали, но това е първи случай на бутилки с алкохол, укрити по този начин.

Само през последните три дни при обичайно засиления туристически трафик през летния сезон, служителите на митническите пунктове в Лесово и Малко Търново пресякоха седем опита за контрабанда при проверки на леки автомобили и туристически автобуси с пътници. Иззети са недекларирани летни дрехи и аксесоари в търговски количества и 9 800 къса цигари без акцизен бандерол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук