17.1 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Кучето-факла Любчо ще остане без ухо, още търсят садиста

Състоянието на бездомното куче, което садист заля с нафта и подпали преди няколко седмици, се подобрява. Прокуратурата все още търси извършителя, който до този момент остава неизвестен. Днес, Любчо вече не ходи превързан, а раните му бавно се затварят. Той обаче потръпва при всяко човешко присъствие около него.куче, запалено

Всеки ден  от фондация „Приятели на животните” полагат грижи за здравето на Любчо, който едва оживя след тежките изгаряния. Кучето вече се храни и приема новите човешки грижи. Той обаче ще остане с едно ухо и с трайни белези по тялото.

От фондацията „Приятели на животните” вярват, че кучето факла – жертва на неизвестен изверг, ще превъзмогне страхът от човека. Страданията на Любчо са предизвикали интереса на много хора, които сами са изявили желание да го осиновят и да се грижат за него.

Миглена Иванова от  фондация „Приятели на животните” казва, че Любчо в никакъв случай няма да бъде пуснат на улицата отново. „Има много желаещи, които искат да го осиновят, така че ние ще намерим най-добрия за него дом.”

Мъчителят на четириногото все още е неизвестен, въпреки опитът на полицията да открие подпалвача. В хода на разследването са разпитани десетки работници на мястото, където е открито запаленото куче. Разпитани са и 20 мъже на различна възраст, всички които носят името Исус и живеят в близост до мястото на престъплението.  16-годишният Исус, който първоначално беше посочен като заподозрян е бил разпитван, но доказателства срещу тийнейджъра не са събрани.

Разпитван е и друг жител на кв. Комлука със същото име, който е криминално проявен. Проблем за разследващите е, че свидетелите се страхуват да коментират инцидента.

„Понастоящем се провеждат необходимите за разкриване на обективната истина действия по разследването и процесуалните дела, както и оперативни -издирвателни мероприятия, въпреки това обаче няма за сега данни сочещи за авторството на конкретно лице при извършване на деянието.”, коментира прокурор Георги Чинев.

Държавното обвинение обаче е категорично, че ако извършителят на зверската постъпка бъде установен и има доказателства за престъплението той ще отнесе тежко наказание.

„За престъпление по член 325Б от наказателния кодекс, каквато е правната квалификация на деянието, предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода до 3 години и комулативно, заедно с това глоба от хиляда до 5 хиляди лева.”

От две години издевателствата и жестокостта на животни е криминализирано и се смята за тежко престъпление.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук