14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Радан Кънев в Бургас: Няма да правим коалиционни пазарлъци /ВИДЕО/

„Не очаквайте от мен да коментирам вчерашния конгрес или концерт на Реформаторския блок. Няма да коментирам килера на ГЕРБ, нито ще коментирам бившите министри на Станишев и Борисов, които се борят да запазят креслата си. На тези избори ДСБ , Нова Република се явяваме като единствена, дясна алтернатива на ГЕРБ и като единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП и ДПС в следващия парламент. Ние ще бъдем така и в кампанията и в следващото НС.” Това обяви в Бургас лидерът на ДСБ и „Нова Република” Радан Кънев, който представи новия си десен проект и в Бургас. Той бе придружаван от бившият депутат от Реформаторския блок и участник в новата надпартийна платформа, Мартин Димитров.

”България е единствената страна, членка на ЕС, която не забогатя. Само България не забогатя и това е заради грешките на ГЕРБ и БСП, които управляваха през тези десет години. Ако нашата икономическа програма се изпълни, можем да постигнем растеж от 6 – 7% на година, така че доходите в България и в частния, и в държавния сектор да се увеличат с 50%. Така хората ще почувстват резултатите от членството ни в ЕС и ще бъдат, ще разберат смисъла на членството ни в Европейския съюз. Дясната политика е тази, която повишава доходите. Няма пример в българската история на ляво управление, което да е повишило заплатите, докато е било на власт. Лявото управление води до фалит, доброто дясното управление води до повишаване на доходите. И в крайна сметка българските граждани ще трябва да избират. Ще трябва да избират между мен, Радан Кънев, Трайчо Трайков от една страна и Кунева и Лукарски от другата. Аз съм убеден, че те ще направят правилния избор”, обяви от своя страна Мартин Димитров.

„Наистина не мога да коментирам килера на ГЕРБ, разберете го. Нашият конкурент в дясното политическо пространство се нарича ГЕРБ, нашият политически противник се нарича БСП и ДПС. Тези партии на всичко отгоре ще управляват заедно в следващия парламент. Ние ще бъдем там като тяхна алтернатива. Всички решение на ДСБ са взети в огромно мнозинство на четири, поредни, национални събрания. Лоши – добри, ние сме уверени, че те са добри и изборите ще го докажат. По отношение на формацията „Да, България” и на Христо – в крайна сметка всяка партия си взема решенията. Ние бяхме длъжни да протегнем ръка, защото, смятаме че имаме важни общи борби. Оттам нататък, какъв е техният избор, си е тяхна работа”, обясни Радан Кънев.

Той допълни, че кабинетът „Борисов” не се справи с двете неща, с които трябва да се справи всяко едно управление – с това да осигури на гражданите богатство и сигурност. „Той не че не се справи, той се провали. В България това означава – силни институции, означава неподкупни магистрати, работещи служби за сигурност, силен контрол на границата. България стана жертва не жесток трафик по границата, организиран от самите служби и МВР, от Гранична полиция. Целият този натиск се дължи на пробив вътре в самата администрация и службите. Излишно е да коментирам дали се справи с икономиката. Отговорът на този въпрос дадоха самите избиратели на президентските избори, радостно приеха предложението на Борисов да се откажа от властта, ако загуби президентските избори. Дали мандатът е успешен – отговорът е налице, защото го захвърля, ако е бил успешен”, каза Кънев в Бургас.

По думите му, до сега в структурата на „Нова Република” не са коментирани коалиционни формули. „„Нова Република” е преди всичко обединение на личности. В момента мога смело да кажа, че на национално ниво ние сме обединили хората, които са доказали, че имат желание да работят, да правят компромиси и да бъдат полезни, включително да сътрудничат с ГЕРБ. И след като установиха по безспорен начин, че едно такова сътрудничество не е възможно, че ГЕРБ е съществена част от политическата мафия заедно с БСП и ДПС, се отдръпнаха и между властта и принципите си избраха принципите си. Много хора избраха властта и ние с тях нямаме нищо общо, няма да имаме и в бъдеще. На национално ниво това обединение в голяма степен е постигнато. Огромната задача е обаче то да бъде постигнато на регионално и областно ниво, защото навсякъде в България, във всяка област и във всяка община има много такива хора, които са опитали, не са стояли отстрани да гледат. Включили са се, работили са, направили са компромис, създали са мнозинства. Много от тях са работили с ГЕРБ, много от тях са работили в нашите редици. Обединението на тези хора и на общинско и областно ниво, е нещото, което ще донесе победа на изборите. Ние сме наясно, че тези избори са много скоро и че на тях ние не можем да постигнем максимума си. Ние участваме във властта в името на високи цели и за това трябва да обединим хората от всички населени места в страната. Много работа има да се върши. Но това не са коалиционни пазарлъци”, каза лидерът на дясното обединение.

Радан Кънев допълни още: „Първо ние сме надпартийно обединение в основата на което е една достатъчно стара партия с достатъчно сериозни структури. Времето е малко и ние си даваме тази сметка. Времето е предостатъчно за единствената лява алтернатива да постигне добър резултат и да има сериозна и по-важното единна парламентарна група, защото от разцепени парламентарни групи нищо не може да излезе.”

„Първият етап е прилично представяне на тези парламентарни избори. Вторият етап е по-интересен. Ние ще бъдем единствената, категорична опозиция на готвеното правителство на ГЕРБ и БСП. Тогава ще видите пълния потенциал на нашето дясно обединение. Тогава, когато те вземат да строят „Белене”, когато продължат корупционния път, който са поели, тогава ще реализираме пълния си потенциал, който е доста сериозен”, каза  от своя страна Мартин Димитров.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук