11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Лайнерът Opera акостира в Бургас с пасажери от шест континента/видео/

Морска гара Бургас посрещна лайнера Opera с обновен пасажерски терминал. Амбицията на ръководството на пристанището е Бургас да е начална и крайна точка на круизните пътувания.

Лайнерът  Opera акостира в Бургас с пасажери от шест континента /видео/

Обновеният лайнер Опера влезе в акваторията на пристанището с час по-рано от обявеното време, а туристите бяха посрещнати с фолклорна програма.

Над 2000 туристи от 47 държави от Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка имаха  възможност да разгледат есенен Бургас и да посетят градът на ЮНЕСКО-Несебър и древният Созопол.

Въпреки кризата при морските пътувания в Черно море гара Бургас продължава да е на картата на круизния туризъм от април до октомври.

 „В момента черноморският басейн не се посещава от нито една американска компания. В най-голямото круизно пристанище – Одеса, тази година  не е акостирал нито един лайнер  и това, че ние успяхме да запазим отношенията си с  круизните оператори  Costa и MSC, които продължават да посещават Морска гара – Бургас, наистина е много голям успех”, заяви изпълнителният директор на порта Диян Димов .

Бургаското пристанище посреща туристите с обновен, модерен пасажерски терминал и Зона за свободен достъп на граждани. „В момента виждате имаме една територия, която отговаря на перфектните стандарти за круизния бизнес”, допълни Димов .

По искане на круизната компания от Летище Бургас  бяха осигурили  допълнителните мерки за сигурност.

Лайнерът Opera ще посети  Морската гара в Бургас  още веднъж  на 27-ми октомври.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук