15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Лайънс Клуб „Виа Понтика“ бе официално чартиран в Бургас

Нов клуб, част от световното движение „Лайънс Интернешънъл“ бе създаден през изминалия уикенд в Бургас. На бляскава церемония в популярно заведение се проведе официалното приемане на Клуб „Виа Понтика“ в редиците на световната организация. За да даде официален старт на дейността на клуба лично присъства националния Дистрикт-управител Стефан Христов, както и над стотина гости, между които членове на Лайънс Клубовете от цялата страна, местни политици и обществени лица.img_0953.JPGВечерта премина под каузата „Подари дом за надежда на малките деца“ и бяха събирани дарения за децата от защитено жилище в гр. Средец и закупуването на техника и необходими за тях материали, който гостите щедро подкрепиха. Тържествената церемония бе съпроводена с поздравителни адреси от световната централа на Лайънс и под музиката на народната певица Росица Станкова.

Клубът поставя началото на своята дейност преди близо година, когато 20 последователи на идеята се събират в Бургас и поставят основите на „Виа Понтика“. Основната идея на движението в цял свят е членовете  да работят в полза на обществото и на нуждаещите се. Мотото „Ние служим“ е водещо и за българските лайънисти. Основните програми са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, наркоманията, развитието на културата, работата с младите хора и международният младежки обмен, международното сътрудничество и разбирателство, запазването на мира и опазването на околната среда.

Президент на Клуба през настоящата Лайънс година е Мирена Георгиева – млад мениджър, а Вицепрезиденти са Щелян Попов и Тодор Йосифов. „Виа Понтика“ има амбиции да развие Лайънс движението в бургаска област, като една от следващите стъпки на клуба е инициативи по даряване на средства, събрани от мероприятия и членски внос на децата от различни домове в Бургаска Област. Дейността на клуба ще продължи вече официално като част от световното Лайънс движение и ще работи съвместно с местните организации и институции в полза на обществото.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук