13.2 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Лекарите от УМБАЛ Бургас подкрепят колегите си от „Бургасмед“. Днес оперират охранителя на лечебницата

Ръководството и целият медицински персонал на УМБАЛ Бургас остро осъжда насилието над колегите от МБАЛ „Бургасмед”, които вчера станаха жертва на побой.

„Изразяваме своята солидарност  към пострадалите и отправяме апел към отговорните институции за адекватно наказание. Според нас да посегнеш на медик, който в същото време спасява човешки живот, е недостойна постъпка, която заслужава цялата строгост на закона. Поради тази причина бихме подкрепили всички мерки,  които биха гарантирали спокойствие при изпълнение на задълженията ни“, пишат от здравното заведение.

Днес на най-тежко пострадалия служител на „Бургасмед“ ще бъде извършена операция. Охранителят на лечебницата е със счупен нос и гипсиран крак след разтегнати връзки и пукната кост. Нападателят Кирил Нойков е задържан за срок от 72 часа. В края на тази седмица бургаските магистрати ще му наложат мярка за неотклонение. Искането на държавното обвинение е за налагането на постоянна мярка „Задържане под стража“. Вече му е повдигнато обвинение за хулиганство в условията на опасен рецидив. Мъжът е с регистрирани криминални прояви, осъждан.

Припомняме, че Нойков беше транспортиран от Созопол до Спешното отделение на болницата „Бургасмед“ около 2.00 часа след полунощ вчера. Придружаван е от двама души, които са разпитани. Взета му е кръвна проба, която да установи дали е употребявал алкохол или наркотици.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук