12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Лекари от Москва ще консултират през лятото в Свети Влас

Девет от най-добрите руски лекари с различни специалности ще бъдат гостуващи консултанти през летния сезон в новооткрития Здравен център в Свети Влас, съобщи кметът на града Иван Николов. Той заедно с председателя на общинския съвет в Несебър Благой Филипов прерязаха днес лентата на Здравно заведение.

Гостуващите специалисти са от Москва. Обменът ще бъде двупосочен и е по наредба на Министерството на здравеопазването.

 

Управителят на Здравния център д-р Иванка Каменова каза, че това е прецедент за България. Руските лекари ще гостуват три месеца в Свети Влас и престоят им е след обоснованост между двете държави.

 

Като лекар, на първо място, и управител на болницата съм изключително доволна, че вече можем да предложим на жителите на града и туристите качественото здравеопазване, което заслужават. В Свети Влас здравно заведение се открива за първи път. Вратите на Здравен център „Астери-Мед”са отворени за всеки, който се нуждае от помощ, и то 24 часа, каза д-р Каменова. Тя обясни, че клиниката е не само лечебно, но и научно учреждение. В клиничната база се извършват изследвания на нови медицински разработки.

 

Средствата отпуснати за построяването на сградата са общински и са в размер на 700 000 лева. В Здравния център работят 18 лекари. В сградата се помещават –гинекологичен кабинет, дерматологичен, терапевтичен, кардиологичен, педиатричен, неврологичен, хирургичен кабинет, кожно-венерически, стоматологичен кабинет и три манипулационни зали. Към здравния комплекс има и аптека, която също работи денонощно.

 

 

„Астери-Мед” е български филиал на веригата едноименни многопрофилни медицински центрове в Москва с 11-годишна традиция. Откриването на медицински клон в България бе обусловено както от големия брой пациенти в Русия, обслужвани от московските центрове, които прекарват голяма част от времето си тук, в България. Използвайки натрупания опит в областта на здравеопазването и лечението, служителите на „Астери-Мед” дават възможност както на руските си пациенти в България, така и на българските граждани да се възползват от богатата гама медицински услуги, предлагани на едно съвършено и много високо ниво

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук