12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Лекоатлетите на клуб „Европул” се представиха блестящо на международен турнир в Молдова

Състезателите на клуб „Европул Бургас” завършиха годината с блестящо представяне на международния лекоатлетически турнир в зала в Кишинев, Молдова. Според специалисти постигнатите резултати са от изключително висока стойност, защото турнирът е едно от трите най-важни европейски състезания за юноши и девойки.

moldova 2

В бягането на 400 метра Павлина Стоянова се оказа най-добра измежду всички свои съпернички от Стария континент и спечели безапелационно златен медал. Ден по-късно Павлина заслужи и сребърен медал на 800 метра. И в двата старта възпитаничката на „Европул Бургас” постигна най-добри лични резултати за сезона.

Йоана Томова също донесе в клубната витрина златен медал с много добър резултат в сектора за скок височина. С постижението си тя за пореден път подобри личния си рекорд.

Никол Андонова зарадва ръководството на отбора с представянето си в условията на огромна конкуренция. В старта на 60 м. с препятствия Никол спечели трето място и  бронзов медал. От своя страна пък Мирослав Загорчев също постигна свой личен рекорд  и заслужи бронзов медал  на 200 м. гладко бягане. На турнира в Кишинев България беше представена от общо девет лекоатлети. Четирима от тях бяха от „Европул Бургас”

Ръководството на отбора и старши треньорът Петър Райков са изпълнени с надежди , че с впечатляващите си резултати състезателките Павлина Стоянова и Никол Андонова ще заслужат квоти за участие на световното първенство за юноши и девойки през 2015 год. в Колумбия.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук