14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Лекоатлетическият тандем Елена Петрова и Петър Райков завърши годината с нов златен медал

Състезателката по висок скок от лекоатлетически клуб „Европул” Елена Петрова и треньорът Петър Райков завършиха 2013 год. по блестящ начин.

 

Броени дни след като Елена и наставникът  бяха избрани в топ 10 на най-добрите  спортисти и треньори на Бургас, младата надежда на родната лекатлетика беше неудържима на международния турнир в Кишинев, Молдова, където грабна нов златен медал.

По този начин Петрова сложи край на един изключително успешен сезон за себе си, за клуб „Европул” Бургас и за треньора Петър Райков.

 

С успехите на една от своите талантливи възпитанички  младият специалисти окончателно се утвърди като един от най-добрите треньори в българската лекоатлетика и спечели уважението на колегите си.

 

Благодарение на модерните методи на подготовка, които Петър Райков прилага  в тренировъчния процес в клуб „Европул” Елена Петрова успя да спечели бронзов медал от Балканиадата в Одрин, златен медал от държавното първенство за младша възраст в Добрич, златен медал от държавното първенство за девойки в Правец и сребърен медал от турнира „Цветанка Христова” в София.

 

Смятам, че Петър Райков и нашата състезателка се отблагодариха по най-добрия начин за оказаната чест да бъдат посочени между десетте най-добри спортисти и треньори на Бургас. Аз мога само да съм щастлив, че имаме такъв талантлив треньор в нашия клуб, който подготвя, тренира и моделира една страхотна генерация от  млади бургаски лекоатлети. Повярвайте ми, той знае как да създава шампиони – коментира щастливият президент на „Европул” Бургас Румен Ангелов, чиито състезатели напълниха клубната витрина с медали през годината.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук