13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Летим до Рига и Череповец по лятното разписание на Бургаското летище

От края на месец март с повече възможности за пътуване с редовни и над 20 нови чартърни линии е в сила лятното разписание на полетите на летище Бургас. 38 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като за първи път ще има и такива до руския град Череповец на авиокомпания Severstal Aircompany, другата нова дестинация е на авиокомпания Аir Baltic до латвийската столица Рига.

Летище Бургас

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Москва, Санкт Петербург и Лондон, които ще се изпълняват всеки ден. Още в началото на месец април започват и редовните линии на авиокомпания Norwegian Air Shuttle AS до Копенхаген – четири пъти седмично, Осло – три пъти седмично, Хелзинки и Стокхолм по два пъти седмично.

От края на месец април редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпания България Еър ежедневно (до летище Шереметиево), както и до Санкт Петербург веднъж седмично. Авиокомпания Россия ще изпълнява полети също ежедневно до Санкт Петербург от началото на месец май. През този период ще се извършват полети до Рига (Латвия) и Киев (Украйна). От началото на месец май ежедневни стават полетите до Московското летище Домодедово, изпълнявани от S7Airlines. Авиокомпанията ще предложи и полети до Новосибирск един път седмично.

От началото на месец май ще се изпълняват три пъти седмично редовни полети до Брюксел, както и 4 пъти седмично до Дъблин. През този период са планирани и редовни полети до Бремен (Германия). От 20 май авиокомпания Condor ще предложи на пътуващите редовни полети до немските градове: Берлин, Франкфурт, Лайпцих, Падерборн, Щутгарт. Редовните полети на Ural Airlines по направленията Челябинск, Екатеринбург, Нижни Новгород, Санкт Петербург, Самара и Уфа ще се изпълняват също от края на месец май. Полетите на авиокомпания Тravel Service до Бърно и Острава ще се изпълняват от месец юни 5 пъти седмично, а до Прага започват от края на месец май и ще се извършват всеки ден.

Авиокомпания Wizz Air Hungary ще извършва полети от средата на месец юни до Будапеща и Варшава 3 пъти седмично, до Катовице 4 пъти седмично, а до Лондон ежедневно. През летния сезон на 2014 летище Бургас ще има връзка с 175 дестинации в 49 държави в Европа, Азия и Африка.  През лятото най-слънчевoто летище в България ще обслужва близо 80 български и чуждестранни авиокомпании.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук