11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Летище Бургас посрещна хилядния полет на Сибирските авиолинии

Самолетът от Москва кацна на летище Бургас малко преди 4 часа следобед . Пътниците бяха посрещнати от директорът на аеропорта Георги Чипилски, почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев и областният управител Вълчо Чолаков.

Сибирските авиолинии оперират на бургаското летище от 2004 г. като първоначално полетите са били само през лятото. От 2010 година са целогодишно по 5 пъти в седмицата, како до руската столица се стига за 3 часа. За изминалата година със Сибирските авиолинии са летели 152 200 души, като от тях 3 853 са деца, съобщи директорът на аеропорта  Георги Чипилски. По думите му спадът на руските полети за изминалата година е по-малък от прогнозирания.

Пътниците от Москва също коментираха, че се очаква през следващото лято руските туристи у нас да се увеличат заради реалния вече отказ на туроператори от Русия да работят с Турция след инцидента с руския самолет.

Дмитрий- „ Освен с Турция има и проблем с Еипет и България е безалтернативна страна за почивка през следващата година. Искаме ми се и правителството на Бойко Борисов да направи стъпка напред.

Виктор- „Независимо от политическата ситуация аз мисля, че руските туристи ще продължат да идват в България.”

Повечето от пасажерите идват да нагледат имотите си, които са закупили в България и ще се отправят към зимните ни курорти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук