11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Летище Бургас с нов пътнически терминал за 2 700 000 пътници

Новият пътнически терминал на Летище Бургас беше официално открит днес. Проектиран от известни архитекти и дизайнери той съчетава  модерен интериор и неповторима ваканционна атмосфера. Характерната българска роза ще посреща гостите на града в залата за пристигащи пътници.

Новите пътнически терминали на летище Бургас и летище Варна донесоха на дружеството приз за „Най-голяма инвестиция в туризма на 2013 г“.

„Фрапорт е инвестирал около 160 млн. евро за 7 години”

Кметът на Бургас, като символичен домакин, заяви че новият терминал е подарък за бургазлии за празника на града 6 декември, а модерната му визия е изключителна важна за първото впечатление на туристите от България.

Александър Цинел – председател на надзорния съвет на Фрапорт символично предаде  ключа на новия терминал на зам. министърът на траспорта Георги Тодоров, като израз доброто сътрудничество между държава и частния бизнес.

31-о гишета има новият терминал на летище Бургас. Приложена  най-модерната линия за  управление на системите за обслужване на пътници и багаж.

Атрактивни търговски зони с ресторанти, барове и магазини както и комфортни открити пространства се предлагат на пътниците на Терминал 2.

До момента Летище Бургас е посрещнало 2 450 000 пътници. През зимата се изпълняват три редовни линии до Москва, Лондон и София.

Утре , ще се проведе  Ден на отворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук