14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Летящ старт за бургазлии в хандбала

След 11 – годишно прекъсване Бургас отново има представител в елитната на „А” републиканска хандбална група. Отборът на ХК „Фрегата” Бургас, в който се вля отборът на ХК „Бургас-93”, обединиха усилия с една цел – да покорят върха на „А” РХГ. Отборът бе подкрепен с изявени хандбалисти, действащи и бивши шампиони на България, които ще играят за първи път в бургаски клуб.

Още в първия кръг на новото първенство абсолютният дебютант в елитната “А” хандбална група при мъжете – “Фрегата”-Бургас направи летящ старт, като надигра в морското дерби вицешампиона “Локомотив”-Варна в неговата зала. Успехът има още по-висока стойност като се има предвид, че това е първа среща на много от състезателите пожелали да носят през настоящия сезон екипа на бургаския клуб.

Предимството на “Фрегата” от 1 гол в края на първото полувреме нарастна до 7 гола – 15 минути преди края, а опитните и рутинирани хандбалисти, сред които двама от шампионски тим на “Добруджа” – Пламен Иванов /вратар/ и Христо Йорданов, още Александър Димитров, Мирослав Симеонов, Димитър Петков, Милен Стоянов и Марио Янчев, успяха да подчинят устрема на младите състезатели на Никола Карастоянов и логично се поздравиха в края с победата 32:31. Над всички в оспорвания двубой за бургазлии взе Димитър Петков завършил с 12 гола. Президентът на “Фрегата”- Бургас Никола Добрев, който изпълнява и функциите на мениджър на тима, разкри задоволството си от дебютната победа на отбора в елитната “А” група, която при всички случаи ще внесе много настроение в тима преди следващите срещи от есенния дял.

Програмата на първенството отреди втори морски сблъсък само след седмица в Бургас, той ще бъде срещу бронзовите медалисти от “Спартак” Варна, като срещата ще се играе в зала “Никола Станчев” в комплекс “Меден Рудник” в събота, 5-ти октомври от 15.00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук