9.9 C
Бургас
събота, април 27, 2024

ЛИДЕР: Да превърнем Бургас в столица на Черно море

Бургас да стане столицата на Черно море. Тази амбициозна цел си поставя политическа партия ЛИДЕР, която има готовност да участва в местната власт и със своите специалисти и опит да помогне на града да покрие най-високите критерии за жизнен стандарт. Бургас има потенциал. Градът вече е най-доброто място за живеене, трябва само да продължи пътя си напред. Сега ЛИДЕР „повдига летвата” и търси съизмеримост със световните крайбрежни градове. Оживено пристанище, развит туризъм, транспортни връзки, работеща мощна индустрия – градът може да постигне всичко това. Нужни са единствено желание и правилни  управленски решения. Със своя опит експертите в ЛИДЕР са готови да работят, за да се превърне Бургас столица на Черно море.

 

На предстоящите местни избори ЛИДЕР няма да издига кандидатура за кмет на Бургас. „Безусловно подкрепяме политиката на досегашния кмет на Димитър Николов. В трудните времена на финансова и икономическа криза Николов  успя да мобилизира административния капацитет на общинската администрация, да привлече огромно количество евросредства и да направи Бургас най-доброто място за живеене.”, каза Димитър Колев, областен координатор на ЛИДЕР и водач на листата за общински съветници. Партията вижда своето точно място в Общинския съвет на Бургас, където чрез опита на своите специалисти би могла да повлияе за вземането на правилните управленски решения. Екипите от специалисти на ЛИДЕР са готови да работят във всички сфери на управлението. В състава на листата им има енергетици с виждания за рационалното използване на алтернативните енергоизточници, финансисти, специалисти по сигурност и охрана, по морско дело и пр.

 

ЛИДЕР има недвусмислена позиция по всички стратегически и важни проблеми на Бургас. Партията е готова и с предложенията за тяхното решаване. Приоритетите й са ясни. ЛИДЕР ще настоява за радикални действия при решаването на дълго отлагани проблеми в града, за премахване на неговите язви от типа на Бургаския универсален магазин, и за надеждно стопанисване на общинската собственост. Ще поиска промяна в местната нормативна база, която да позволи на общината да се намесва в стопанисването на изоставените частни имоти. Ще работи за осигуряване на надеждно здравеопазване чрез привличане на добри медицински специалисти, за подобряване и уеднаквяване на материалната база в училищата, за ред и сигурност на населението.

 

Ефектът от кризата ще усещаме тепърва, уточни Димитър Колев –  финансист по професия. Затова от ЛИДЕР считат, че общината трябва да предприеме мерки за стабилизиране на икономическото си състояние и за привличане на повече чуждестранни инвестиции. Партията ще инициира законодателни промени за финансова децентрализация, която да позволи на местните големи предприятия от национално значение  да се регистрират тук и да плащат данъците си в Бургас.

 

Според Димитър Колев приоритетите трябва да се определят на място, от съответния град или държава и това трябва да осъзнаят дори международните финансови консултанти. Неотдавна Световната банка, определила железопътния ни транспорт като нерентабилен, е поискала закриване на част от ж.п. линиите край Бургас. С общите усилия на специалистите от ЛИДЕР и кмета Димитър Николов този вид транспорт е спасен. С подобни експертни позиции и с участието на всички свои специалисти ЛИДЕР смята, че може да бъде полезен на Бургас. Партията не е правила споразумения за заместник кметски постове, единственото което искат нейните кандидати за общински съветници е да работят за просперитета на града.

 

С листа за общински съветници ще участва ЛИДЕР и на изборите в Царево и Айтос, в коалиция с други партии. Програмите за двете общини залагат предимно на  бъдещия им икономически просперитет, прозрачност в управлението и открити обществени поръчки и конкурси. През последните години Айтос се превърна в един от най-изоставащите градове в страната. Не е направена нито една инвестиция, безработицата нараства устремно. Обсъждат се и се предлагат всякакви варианти за множество индустриални зони в града. Точно с това от ЛИДЕР не са съгласни. Според тях бъдещото развитие на Айтос трябва да е свързано с туризма, земеделието и животновъдството.

 

Единствено в Карнобат, чрез „Коалиция за Карнобат 2011”, ЛИДЕР издига свой кандидат за кмет, тъй като не счита, че градът трябва да се управлява еднопартийно. Идеите за граждански и публичен контрол  тук ще отстоява кандидатът за кмет Атанас Атанасов.

 От ЛИДЕР не искат за предизборната си кампания да харчат обществени пари. Партията ще се включи в надпреварата без билдордове, плакати и големи реклами. Срещите с нейните привърженици ще са достатъчни, за да бъдат представени приоритетите за следващите 4 години. Но ще подкрепи българския театър, като покани избирателите на едина от най-популярните постановки – „Фенове” , ще покаже  уважението си към църквата, като дари икони, ще зарадва децата с изложба-аукцион на детски рисунки, ще върне младите към музиката на Бургас с концерт на Пламен Ставрев. 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук