13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

ЛИДЕР: ДА СЕ ОТВОРЯТ НЕЗАБАВНО 3 И 4 БЛОК

 В  условията на все по-задълбочаваща се глобална световна енергийна криза, за България се оказва все по-необходимо отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй и отстояването на тази национална кауза пред ЕС, заяви позицията си за силна българска енергетика областния координатор на партия Лидер Бургас- Димитър Колев. По този начин страната ни ще произвежда повече електроенергия, себестойността й ще пада и така ще се осигурява по-евтин ток за населението и за промишлените предприятия. Построяването на АЕЦ Белене е далеч във времето. Това ще се случи не по-рано от 2012 година, а страната ни не може да се справи с наличните енергоизточници, което означава стагнация на икономиката и поскъпване на живота.

Затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй е по вина на всички български правителства през последните 16 години и политическите сили, които  ги подкрепяха, твърдят от ЛИДЕР Бургас. Всички усилия на държавната ни политика във външно-политически план трябва да се концентрират в една единствена цел – създаване на предпоставки за спешно отваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ  Козлодуй. Това ще бъде от интерес за целия Балкански регион, за който до затварянето на блоковете, България бе един от основните производители на електроенергия.

Ядрената енергия е призната от световната общност като сравнително най-екологичната. В международен план има възраждане на ядрената енергетика, тъй като е ясно, че единствено тя може да осигури евтино и интензивно производство, което да задоволи непрекъснато нарастващите потребности на световната икономика.

За да изяви своята позиция в подкрепа на отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“ движение Напред организира протестно шествие, което ще се проведе в неделя в София.

 Пред участниците в шествието ще говорят лидерите на партиите от Движение „Напред“ – Красимир Каракачанов /ВМРО/, Стефан Личев /ЗНС/, Кънчо Филипов /ЛИДЕР/, Петър Стоянович /„Гергьовден“/, председателите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ – д-р Желязко Христов и д-р Константин Тренчев, както и изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Иван Генов.af3befc5bd333ac28f2e84a26f92e2ec1.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук