9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Лиляна Павлова: В програмата на левите санирането не съществува /видео/

Програмата за саниране трябва да продължи, като тя разшири обхвата си. Това заяви в Бургас водачът на листата на ГЕРБ във Варна и ексминистър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Заедно с водачът на листата на ГЕРБ за Бургаска област Ивелина Василева и кметът на Бургас Димитър Николов, тя разгледа санирани блокове к к-с „Славейков”.

По думите на Павлова ефектът не е само визуален, защото се променя облика на кварталите, а и чисто икономически за домакинствата , защото се намаляват от 40 до 50% сметките за отопление. С тази програма се е създала  и заетост на малките  и средни фирми. Само за  2016 година за 1000 сгради, по които се е работело са били ангажирани 600 малки  и средни фирми.

Нашата категорична визия, че програмата ще я има ще продължи.  Тя трябва да се увеличава с по 1 милиард средно годишно или на 2 години, за да можем следващите 10 години максимално да покрием не само панелните сгради, но и малките сгради и да достигнем до еднофамилните жилищни сгради, за да покрием целия сграден фонд. В програмата на левите програмата за саниране не съществува и я няма. Видимо е, че те залагат на тези милиарди да ги дадат еднократно за някой голям шлем.Защото с тези блокове бихме спестили цяла атомна централа, когато бъдат санирани. Тези пари отиват при хората, там явно желанието е ангро с един замах. В програмата им я няма, но пред Камарата на строителите те заявиха „ама всъщност ние имаме разширена програма и там го има“. Това е нещо като „тате ще ми купи колело, ама на връщане“, допълни водачът на ГЕРБ във Варна и бивш регионален министър Лиляна Павлова.

Инж. Николай Николов- председател на Камарата на строителите в Бургас  изрази своите притеснения, че са спрели плащанията към фирмите, ангажирани със санирането  и на практика в момента тя боксува.

„Онзи един милиард, който гласува парламента последния ден за продължение на програма саниране в момента няма нито един договор подписан точно по този едни милиард. Всичко е във застой . Изчаква се не знаем по какви причини . този въпрос го зададохме на срещата с БСП с Националната камара на строителите в София. Задали сме го  и на временния министър по строителството . Все още нямаме отговор”.

Водачът на листата ГЕРБ за Бургаски регион Ивелина Василева допълни, че в Бургас програмата за саниране има много силен ефект. Тук вече изцяло са санирани 12 сгради, а 58 са в процес на саниране.

Сами може да се убедите  как се променя облика на града ни. По приятно място, жилищата са комфортни , топли , уютни . хората вече получиха първите сметки за ток от първия сезон със сериозна редукция на сметките за ток, икономии в порядъка на 30, 40 до 50%. Това е програма, която гарантираме и се ангажираме да продължи”.

Жителите на бл. 17 и бл. 19 в к-с Славейков изразиха желание програмата да продължи, за да може и съседните блокове изцяло да променят облика си.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук