21.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Лиляна Павлова: На мястото на “Златна Перла” повече няма да се лее бетон

След 6 години тежки съдебни битки днес започна разрушаването на скандалното селище “Златна Перла”, построено в парк ”Странджа”, край Варвара от фирма”Краш 2000”. Регионалният министър Лиляна Павлова даде старт на акцията на ДНСК, като заяви, че на това място повече няма да се лее бетон.

 В новия устройствен план на Царево на този терен е предвидено застрояване, но в други параметри се разбра днес. Но планът не е приет, така че това може да се промени.

 Вилното селище започва да се строи  през февруари 2006 г. Още тогава от Парк ”Странджа” подават сигнал за незаконния строеж без нужната еко оценка. След вдигналия си медиен шум и протестът от парка се появи документ от тогавашният зам.министър на околната среда и водите Йордан Дардов, разрешаващ строителство в защитената територия. При извършената проверка на  прокуратурата  се доказа, че писмото на Дардов е фалшифицирано.

 Министър Павлова заяви още днес , че въпреки протестът на морските кметове срещу забраната за строителство в 100 метровата зона компромис няма а се прави и на първа линия ще има само паркове и спортни съоръжения.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук