16.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Лимузина посрещна двумилионния пътник на Летище Бургас

В 11 часа и 15 минути с полет на авиокомпания Germania Air на Летище Бургас кацна двумилионният пътник  за този сезон. Това е медицинската сестра от Магдебург Гудрин Егелер. Тя беше посрещната с цветя от директора на аеропорта Георги Чипилски, областният управител Контантин  Гребенаров и кмета на Бургас Димитър Николов.

„ Идвам в България за 4-ти път. Почивала съм в Слънчев бряг и Златни пясъци. Хората тук са много дружелюбни, харесвам морето, виното и шопската салата”

Гудрин и съпруга и получиха чек за престой във ВИП зоната на летището при обратния полет, а специална лимузина ги откара за почивката им в Слънчев бряг.

Летище Бургас посреща двумилионния си пътник този сезон  две седмици по-рано. Очаква се до края на чартърната програма  аерпорта да отбележи 6-7%ръст на полетите.  Атентатът на летището на 18 юли не се е отразило на сезона, съобщи директорът Георги Чипилски.

За следващото лято ще е готов новият пътнически терминал на бургаското летище. Той е с капацитет 2 700 000 пътника, ще има 31 чекин гишета.

Инвестицията е за 70 млн. лв.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук