11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Липсата на преводач отложи процеса за автобуса- убиец от магистрала „Тракия“

Липсата на заклет преводач, който да превежда коректно свидетелските показания и експертизи по процеса за тежката катастрофа с автобуса, отнел живота на 9 души на магистрала „Тракия“ преди две години, за пореден път отложи заседание в Бургаския окръжен съд. В процеса на делото обаче е ясно, че кървавата катастрофа, отнела живота на 9 души и причинила тежки телесни увреждания на още 11 пътници, е в следствие на неизправно състояние на автобуса.

Близки на загиналите в ужаса от 15 юни 2011-та година недоволстваха от поредното протакване на процеса.

Въпреки че разбира български език, прокуратурата поиска в съдебната зала преводач на турски за собственикът на фирма „Ентуртранс” и обвиняем за кървавия инцидент Ениз Ченгел. Другите двама обвиняеми по делото са ръководителят на транспортния отдел на фирмата Николай Точев и шофьорът на автобуса Светослав Димитров.

 

Днес освен преводач в съда не дойдоха вещи лица, които да бъдат разпитани по допълнителната съдебно-техническа експертиза. Процесът продължава в следващите два дни, през които трябва да бъде изслушана и психиатричната експертиза на шофьора на автобуса убиец Светослав Димитров. Близки на загиналите в ужаса от 15 юни 2011-та година недоволстваха от поредното протакване на процеса.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук