15.4 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Личните карти ще си имат чип?

Личните карти трябва да бъдат с вграден чип, за да се използват за електронното управление. Предложението е на транспортния министър Данаил Папазов. Електронната индентификация, плащането на е-услуги и кой ще бъде системният интегратор са въпросите, по които трябва да се вземе решение за да тръгне е-управление, смята министър Папазов.Писалка

„Ако решим тези въпроси в рамките на един месец ще пуснем над 200 услуги, в рамките на няколко дни даже може да започнат първите услуги“, заяви министърът при посещение си във Видин.  На практика предложението на министър Папазов е старото заложено от правителството на ГЕРБ, което предвиждаше през 2015 г. личната карта да стане електронна, за да могат да се ползват разработените над 200 е-услуги с европейски средства.

За целта експериментално бяха направени дори 5000 е-карти. Те бяха раздадени на политици, адвокати, чиновници, лекари, нотариуси, журналисти, преподаватели, но на практика към момента са неизползваеми заради не решаването на проблема със системния интегратор и начина на плащането на услугата, допълва mediapool.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук