16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Ловът на пъдпъдъци и гургулици разрешен след 10 август

На 10 август ловният сезон на пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина ще бъде открит официално, информират от Изпълнителна агенция по горите. Ловуването ще се извършва само с писмени разрешения, в които се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя на ловната дружина, номерата на ловните билети и членските карти.

В документите трябва да са описани начина и мястото на ловиване както и броят на разрешенията за отстрел на дивеч. Задължително е спазването на установените норми за отстрел от един ловец за един ловен излет, съгласно Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча.

Разрешен е ловът на пъдпъдъци до 15 бр., на гривяк и гургулица – до 10 бр., на горски бекас и обикновена бекасина – до 10 бр. Забранява се използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук