11 C
Бургас
петък, април 19, 2024

След „Суджукгейт“: Изхвърлят цялото партийно ръководство на ГЕРБ в Добрич

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов е разпореди на заместникът си Цветан Цветанов да предприеме незабавни действия по информиране на членовете на Изпълнителната комисия с предложението за освобождаване на всички членове на областното партийно ръководство в Добрич. 

Борисов предлага да бъдат освободени общинския ръководител, общинския организационен секретар и членовете на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Добрич. Освен освобождаването на членовете на областното и общинското ръководство, предложението на Бойко Борисов включва още да бъдат утвърдени нови ръководства на областната и общинската структури. Решението на Изпълнителната комисия ще бъде гласувано и приведено в действие още в понеделник, съобщават от пресцентъра на партията.

Решението на Борисов идва след гръмналия скандал с депутата Живко Мартинов. Главният прокурор Сотир Цацаров лично съобщи, че той изнудвал търговец от Добрич да даде 4 тона суджук, 60 кг телешка пъстърма и филе „Елена“, обяснявайки, че са лично за премиера Бойко Борисов.

Народният представител, който е бил депутат и в предишния парламент, е притискал не само търговеца, но и зам.-шефа на Областната дирекция на МВР в Добрич и други полицаи, дори е имало опит за въздействие върху окръжния прокурор, съобщи обвинител №1.

След приключила проверка на прокуратурата и сигнал на ДАНС до премиера Борисов, главният прокурор внесе в НС искане за снемане на имунитета на народния представител Живко Мартинов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук