16 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Лукарски: Има инвеститорски интерес към Бургас

Има инвеститорски интерес към Бургас от страна на различни чуждестранни компании. Това заяви на среща в Черноморския град, министърът на икономиката Божидар Лукарски. По думите му, към момента обаче става дума за първичен инвестиционен интерес. Днес Лукарски се запозна с възможностите на Индустрилно-логистичния парк в Бургас.

 

лукарски

„Имаме една белгийска компания, която се интересува от индустриалната зона на града. Имах среща и с пакистанския посланик у нас, който заяви желание за инвестиция на държавно ниво в Бургас. Това ще даде възможност на Пакистан да бъде междинното звено между Европа и Източен Китай, който се налага все повече като сериозна промишлена зона. Тук България и в частност Бургас играе съществена роля при евентуални доставки за Европейския съюз”, коментира Лукарски.

IMG_0074_1Според него, Пристанище – Бургас може да бъде използвано още по-интензивно в тази посока. Министърът обяви още, че за изминалата година е отчетен спад в стокооборота между България и Русия. Лукарски обаче увери, че това не се дължи на санкциите от Европейския съюз заради кризата в Украйна. „Ще възобновим работата по една междуправителствена спогодба между България и Русия в областта на икономическите и научно-техническите отношения”, допълни още той. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук