12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Луков за исканата от БСП извънредна сесия: Не може!

Червените нямали никакво основание да искат свикването на извънредно заседание на местния парламент, стана ясно от думите на председателя на съвета, Костантин Луков днес.

Припомняме, че общинските съветници от БСП, подкрепени от колегите си от Националния фронт за спасение на България, поискаха свикването на извънредно заседание, тъй като нямало назначен вр.и.д.кмет на община Бургас преди изборите през октомври. Според Луков обаче, законът бил съвсем ясен и е спазен, с което въпросът бил приключен.

Той обвини Евгений Мосинов в неуважение към колегите си общински съветници, тъй като не бил на почерпката за края на мандата на общинския съвет.

Временно изпълняващият длъжността кмет на община се избира с решение на Общинския съвет. В момента кметът на Бургас Димитър Николов е в отпуск, а за негов заместник е определен заместник-кметът по финанси в общината, Красимир Стойчев. Според БСП обаче, Стойчев е само кмет по заместване, но не и временно изпълняващ длъжността, тъй като липсва решение на ОбС – Бургас за това. Така или иначе, ако до подобно решени не се стигне, областният управител ще назначи временен управник на града, служебно. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук