18.2 C
Бургас
събота, май 18, 2024

Лукойл ще монтира всичките измервателни уреди до края на годината

До края на годината Лукойл ще монтира необходимите измервателни уреди, заяви днес в Бургас председателят на УС Сергей Андронов. За тази цел са предвидени инвестиции за над 11 милиона долара и те са залегнали в утвърдената програма за цялостното изпълнение на изискванията на Наредба № 3.  Според ръководството на „Лукойл“,  определеният краен срок е бил прекалено кратък за цялостно и пълно изпълнение на изискванията на наредбата. Само през последните три години в ЛУКОЙЛ  са вложени над 600 млн. долара инвестиции, част от които са за реализирането на чисто екологични проекти, а други за изгражадането на производствени мощности за повишаване качеството на произвежданите в дружеството горива.

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД е единственият по мащабите си регистриран данъчен склад на територията на България, който работи със значителни количества суровини и продукти и има голяма база и огромен брой съоръжения, които я определят като най-голямата рафинерия на Балканския полуостров. В този смисъл дружеството не може да бъде сравнявано с другите лицензирани складодържатели по ЗАДС, заявиха от рафинерията.

Агенция „Митници“ е направи ла няколко проверки за изпълнението на разпоредбите на  Наредба № 3 през  февруари 2011 и юли 2011 год. Също така през изминалата година са направени и няколко насрещни проверки, съгласно разпоредбите на ЗАДС.

 „Ние сме абсолютно прозрачни. Бургаската рафинерия има монтирани измервателни уреди, което е изложено и в констатациите на проверките от Агенция Митници. Всички резервоари, без изключение са сертифицирани и имат калибровъчни сертификати издадени от Международна сертифицирана организация, съобразно с изискванията на ЗАДС.

На всички определени точки за контрол за изходящи продукти на територията на производствената площадка на ЛНХБ са монтирани измервателни уреди отговарящи на Закона за измерванията,  с изключение  на тръбопроводите между двата данъчни склада собственост на Дружеството и пирсовете на НТ „Росенец“.

На НТ „Росенец“ има денонощен митнически контрол и замерването се извършва от международно сертифицирана независима инспектираща организация за стоков контрол, което е в съответствие с международната практика. На базата на тези документи се извършват и разплащанията с  контрагентите, които са изплатили получените продукти без забележки или претенции за количеството“, заявиха от ръководството на рафинерията.

От„ЛУКОЙЛ “ аявиха, че оказват пълно съдействие на митническите екипи за проверка. „Ние сме отворени и представяме цялата информация, която е била поискана. Надяваме се обективна оценка на те организационно-технически мероприятия извършени през последна година с цел в максимално бързи срокове да приведем наше предприятие в съответствие с изисквания на Наредба № 3. Благодаря на екипите от Агенция „Митници“ за коректната работа“, заявиха от Лукойл.lukoll.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук