11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Лъжесвидетели на делото за катастрофата с автобус на „Ентуртранс“?

„За техническите прегледи на автобусите, отговорност носят водачите”. Това заяви пред журналисти един от обвинеямите по делото за катастрофата на АМ „Тракия”, Николай Точев след заседанието днес. Бившият началник на транспортния отдел в „Ентуртранс” ООД бе категоричен, че не е отговарял пряко за техническото състояние на возилата.

Снимка: e-burgas.bg

„Днес се казаха явни лъжи. Те са показателни за начина, по който се защитава. Свидетелката Лидия Атанасова /разпитана по-рано днес/ работи във фирмата на Борк Сердам, който е племенник на Ениз Ченгел. Пред съда тя заяви, че не го познава. Той идваше редовно в офиса и се занимаваше с обслужването на касовите апарати. Показателно е, че част от автобусите, с които се работеше в „Ентуртранс” са собственост на „Бургастур 90”, която се собственост на Бурак Сердам”, коментира Николай Точев. Той отново припомни, че техническия преглед е задължение на водача, вметено му по закон. Точев е убеден, че свидетелите се опитват да прехвърлят вината изцяло върху него.

„Ениз Ченгел знаеше всичко, което се случва във фирмата. Той разпореждаше кой автобус да влезе на ремонт, кой да не влезе. Той договаряш и частите от Турция. Аз лично съм пренасял части от мотел в Крайморие, тъй като там ги оставяха автобусите, които пътуваха до Турция”, каза Точев.

Той допълни, че Ченгел не му се е обадил за катастрофата, както каза по-рано днес пред съда. „Обади се адвокатката му – Калинка. Защо тя не свидетелства сега?”, попита риторично Точев и каза, че Ениз Ченгел дори изключил телефоните си след инцидента.

Припомняме, че катастрофата с автобус на бургаската фирма „Ентуртранс” със собственик тогава Ениз Ченгел катастрофира на АМ „Тракия” в началото на юни 2011 година. Съдът повдигна обвинения срещу шофьора на автобуса, директора на отдел „Транспорт” и самия Ениз Ченгел. При инцидента загинаха 9 души. От 2011 насам са проведени множество съдебни заседания. Бяха изготвени и две съдебни авто-технически експертизи. Близки на загиналите коментират, че делото се протака умишлено и не вярват съдебната ни система да вземе решение по случая скоро.  
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук