12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Любимите български филми вдъхновяват тазгодишните празници на Несебър

Единственият български град, включен в списъка на културното наследство на ЮНЕСКО – Несебър, отбелязва своя празник на 15 август. Мотото на празника тази година „Лятото е Несебър… от средата на миналия век“ и програмата на тържествата са инспирирани от любимите на поколения българи филми, снимани край морския бряг.

Несебър

Гостите на празненствата ще могат да видят рекламни кинопрегледи от 60-те и 70-те години на миналия век, с които са били съблазнявани туристите по онова време, а в празничните вечери ще бъде представено уникално 3Д шоу.

 

Духа на старите спомени ще поддържат с музиката си звездте на българския рок Иван Лечев            Дони, Антоний Георгиев /Ахат/, АлександърФилчев /БТР/, Атанас Пенев, Иван Калфов, Илиян Диков, Славчо Николов , които ще излязат на сцената на открито в съботната вечер.

 

Концерт филмова музика ще представи оркестъра на Бургаската опера, а в неделната вечер при крепостните стени ще бъде прожектиран култовия българския игрален филм „С деца на море“, чието действие се развива в Несебър през 70-те години на миналия век.

 

Подробна програма за Празника на Несебър: www.nessebarinfo.com и на www.facebook.com/ShareNessebar

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук