10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Любителският танцов състав „Веселие” в Средец- с нови тениски

Любителският танцов състав „Веселие” в Средец вече е с нови тениски благодарение на ГЕРБ. Над 30 фланелки предназначени за тренировки бяха подарени от общинския координатор на партията в Средец д-р Надежда Палова.

Жестът е по повод официалното закриване на танцовия сезон, който ще бъде възобновен на есен, когато отново всички ще се съберат да танцуват. Важно е да се уточни, че този състав е изцяло любителски, без сценични изяви или участие в конкурси. Танцовият състав се посещава от над 50 човека на различна възраст, но това което ги обединява е любовта към народните танци и тяхното разнообразие. Съставът се събира два пъти седмично в сградата на читалище „Пробуда 1897”, като заниманията се водят от Димитър Райков и Веселина Тодорова.

Вече повече от шест години се изгражда традицията на любителското занимание с народни танци, а със всяка година се наблюдава увеличаване на желаещите да запълнят свободното си време с подобен тип занимание. Основно часовете се посещават от хора, които в останалото време работят в град Средец и тези занимания са разтоварващи за тях.

„Танцуваме във „Веселие” още от неговото начало преди шест години, но досега никой не ни е правил подобен подарък и ние сме искрено благодарни за този жест”, коментираха танцьори от състава.

В знак на благодарност хората от групата подариха на Надежда Палова ръчно изработен сувенир.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук