13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Лютви Местан: Оставам в политиката

Прозрях простата истина, че пътят на ДПС към властта минава през дясното. Това заяви Лютви Местан току-що. Това ще означава качествено израстване на партията и освобождаването й от митологемите, които ни напъхват в ъгъла като една олигархична проруска партия, обясни той. С тези воденични камъни ДПС няма да бъде във властта, смята той, предава 24chasa.bg

Без да съм наивник, съм играл ролята на един наивен романтичен сапьор,  който е разминирал опасните мини. Някъде преди Коледа стъпих на руска мина и знаете какво се случи, каза Местан.

Не мога да бъда уплашен. Категорично ясно национално либералдемократично направление, което да осигури евроатлантическите развитие на страната. Оставам в политиката, защото мога да бъда изключен от партията, но не и от идеите си, обяви Местан. В каква форма щял да реши след срещи с избирателите.

Бях политически екзекутиран ритуално, в най-ярките образци на Сталин има и тоталитаризма, без право на последна дума, допълни той. И бе категоричен, че декларацията му не е гаф.

Българският национален интерес е свързан не с Русия, а с ЕС и НАТО, каза още Местан.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук