13.2 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Лятното турне на Бургас 2019 продължава с джаз в Поморие

Лятното турне на Бургас 2019 върви към своята девета спирка – тя ще е тази събота, 31 август в град Поморие. Непринудената и романтична атмосфера на морското градче ще посрещне един от най-успешните и атрактивни български музиканти – Михаил Йосифов. На централния площад в Поморие от 20.00 часа талантливият тромпетист и неговият  секстет, ще подкрепят с джаз, емоция и много позитивна енергия Бургас и областта в битката за Културна столица на Европа през 2019 г.

снимка: интернет

Джаз в най-красивия му вид, поднесен с  любов и дори малко хумор, ни очаква тази събота. Менюто на формацията включва авторски композиции и джаз стандарти, подправени с вокално-инструменталните умения на момчетата от секстета.

Михаил Йосифов Секстет е модерна джаз формация, създадена в края на 2009 година от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов – един от най-добрите съвременни български музиканти. Със своя секстет той създава музика в компанията на още петима брилянтни музиканти, които оформят днешния образ на джаза в България – Димитър Льолев (тенор сакс), Велислав Стоянов (тромбон), Васил Спасов (пиано), Димитър Шанов (бас) и Димитър Димитров (барабани).

Концертът ще се състои на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в стария квартал в Поморие, а в случай на дъжд – в читалището, което се намира на същото място.

И този път за феновете на Бургас 2019 ще има осигурен безплатен транспорт. Местата са ограничени и желаещите да го ползват трябва да побързат да се снабдят с билети от Пресцентъра на Община Бургас (ул. „Александровска“ 26, партер) или от Туристическия информационен център (на входа на подлеза на Операта).

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук