14.3 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Лятото свърши, местните управници запретнаха ръкави

С отчет на бюджета за полугодието започна първата сесия на общинския съвет в Бургас след лятната ваканция на местните управници. Общината отчита собствени приходи за първите 6 месеца на годината с  почти 17% повече от предходния период.  От отчета става ясно, че Приходите от общински такси формират 39,6% от общите собствени приходи за общински дейности. 

Всички финансови задължения,поети с решение на Общински съвет,  са в изпълнение и спазване изискванията на Закона за общинския дълг. В предоставената информация за сведение. по текущо изпълнение на основните параметри по бюджета за 2013 година на Община Бургас за периода 01.01.-30.06.2013г. изпълнението на приходната част е ЗО,93 % – показател за сравнително добро финансово обезпечаване на разходите по дейности в момент на общата икономическа криза, пише burgasnews.

В дневния ред е още Приемане на Наредба за условията и реда за платено и безплатно паркиране на моторни превозни средства,  изменение на Подробен устройствен план във връзка с  проекта за интегриран градски транспорт, правилник за предоставяне на средства за културни събития,  ще се преименуват улици и ще се отпускаот парични помощи. В дневния ред на заседанието има 47 точки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук