12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Магдалена Манолова: Важно за следващите години е добрите решения за Бургас да бъдат подкрепяни в Общинския съвет

През последните 4 години вие оглавявахте най-големия комплекс в Югоизточна България – Меден рудник. Какво се случи там?

При ежедневните ми обиколки в района за който отговарям, непрекъснато се убеждавам колко много неща трябва да се направят. Но когато направих равносметка за случилото се през последните 4 години, се оказа, че списъкът от изпълнени ангажименти е доста дълъг. Няма как да не споменем най-значимите от тях като спортната зала в Меден рудник, много модерно съоръжение, реализирано чрез публично-частно партньорство – един успешен модел на сътрудничество между Общината и частен инвеститор. В момента той се прилага и при строителството на новата болница в комплекса. Друг сериозен проблем, който се наследи беше силно амортизирания сграден фонд в сферата на образованието – в момента имаме изцяло ремонтирани училища и детски градини.  Вече започна строителството на най-модерно детско заведение в комплекса,със спечелено от Общината финансиране по европейска програма. В комплекса има и нови спортни площадки. Започна реализирането на проект за рехабилитация на ВиК мрежата в комплекса. Относно пътната инфраструктура, няма как да не споменем за реализирането на първия етап от пътен възел „Юг”, т.нар. „Детелина”, която значително облекчи трафика от и за комплекса, а следващата година – с изграждането на надлеза, дългите опашки от автомобили ще останат в миналото. Имаме нова, модерна пречиствателна станция, като в момента се подготвя и проекта за нейното разширяване. Много са нещата, които превърнаха не само Меден Рудник, но и целия град, от тъпчещ на едно място в развиващо се населено място. Бургас вече се наложи като лидер.

С какви проблеми се обръщаха гражданите към вас?

За изминалите четири години се сблъсках с много проблеми на хората от комплекса и прилежащите квартали. Въпреки, че не всички бяха от моята компетенция и възможности няма човек, който да не съм изслушала. Основно проблемите на хората се отнасят за условията при които живеят. Исканията им са все повече, летвата на техните очаквания се вдига непрекъснато, защото в града се работи. Гражданите на Бургас станаха част от екипа, участващ в процеса на вземане на добрите решения  за града. Не трябва да забравяме и за придобития сериозен опит, който вече имаме. Независимо от това дали живееш в Меден рудник, в центъра на града, Славейков или кв. Лозово хората и техните проблеми не се различават съществено – тяхната улица, осветена ли е , чиста ли е, в какви условия учат и играят децата им, къде се лекуват – ето това трябва да са приоритетите на всяко едно управление.

Какво ви мотивира да поведете листата на ГЕРБ за общински съветници?

За мен фактът, че водя листата на ГЕРБ е една голяма отговорност, но това което ми дава увереност е, че колегите ми в нея са професионалисти в своите области, а част от тях имат незаменим опит в Общинския съвет на Бургас. Изключително важно за следващите години е добрите решения за нашия град да бъдат подкрепяни в Общинския съвет.  Заседанията на местния парламент не са място за изява единствено на ораторски способности, няма смисъл от безпредметни противопоставяния, там трябва да се работи. Уважавам колегите, които през изминалите четири години работеха и въпреки изкуствено създаваните пречки, успяваха да подкрепят добрите решения за нашия град.

Занапред ангажиментите ви ще стават все повече. Семейството ви как приема това?

Ангажиментите наистина са много. За тази работа няма фиксирано работно време.  Семейството ми често е пренебрегвано заради работата ми. Често чувам думите: „мамо, днес е почивен ден, а ти пак си на работа”. Именно за това свободното си време посвещавам на тях.

Заявихте, че на първото заседание на Общинския съвет ще входирате докладната за Индустриалната зона, която предходния местен парламент отхвърли два пъти. Как ще убедите колегите си да я подкрепят?

Досега не споменахме един от най-болните проблеми на хората – липсата на работни места. Не мога да разбера, как някави криворазбрани мотиви попречиха на едни хора да подкрепят тази възможност Бургас да възроди своята икономика. При заявен интерес от страна на сериозни инвеститори към новата индустриална зона на града, с прогнозираната заетост – повече от 2000 работни места, защо да оставим една огромна територия, която може да работи за Бургас, да пустее. Светът се развива и то бързо, за да сме част от него ние трябва да имаме смелостта да вземем тези решения. Излишният популизъм в този случай е недопустим.

Освен Индустриалната зона какво друго ще гради ГЕРБ в Бургас?

Програмата на Димитър Николов за следващите четири години е изключително амбициозна, но тя е стъпила върху реални възможности – спечелени и подготвени европроекти, водени преговори, придобит сериозен професионален опит. Всичко това е гаранция за реализация на мащабните проекти. Лесно се дават обещания без покритие. Но хората виждат и разбират, че развитието на града е в резултат на много работа, а не на напразно говорене.

Коя е Магдалена Манолова в две думи?

Магдалена Манолова е човек като всички други, която работи със сърце работата си.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук