13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Мажоретки завладяха улиците на Поморие

       За четвърта поредна година в Поморие се проведе Фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето“. Фиестата започва утре с дефиле на участниците по крайбрежния булевард. Организатори на празника са Община Поморие и Читалище „Просвета“.Пъстроцветната фиеста завладя улиците на Поморие и зарадва туристите и жителите на града. В двата фестивални дни, гостуващите състави от Чирпан, Ловеч, Карнобат, Балчик, Хасково, Поморие  ще се представят пред гостите и гражданите на крайморския град със специална програма. Особенно атрактивни бяха мажоретките и духовия оркестър от Ловеч, носители на многобройни награди у нас и чужбина.

Концертните изпълнения  започват от 20.30ч. на централния площад пред новата сграда на Читалище „Просвета“. Кметът на Община Поморие  инж. Петър Златанов открие  официално  фестивала, който няма състезателен  характер, защото е замислен като празник на музиката и танца, на младостта и красотата.

Домакините от Мажоретен състав при читалище „Просвета“ с ръководител Жулиета Малчева  поздравиха всички участници с ритуалния танц на поморийските лозички, спечелил второ място на международния фестивал „Созополска панорама“- 2008.

В края на фестивала всички участници ще получат почетна статуетка, изработена по проект на художника Тихомир Витков и диплом от Община Поморие. Фестивалът на духовите оркестри и мажоретни състави е включен в програмата на ежегодните празници „Море от вино“ в гр. Поморие

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук